Przepis na : obiad
W poszukiwaniu nowego przepisu na kurczaka sięgnęłam po piwo…. ale nie do picia Za piwem raczej nie przepadam…. można powiedzieć, że toleruję je latem do grilla… ale pomyślałam, że do gotowania czemu nie ;)! Do tego przepisu wykorzystałam piwo ciemne, które nadało potrawie specyficznego delikatnego posmaku…. Potrawka jest delikatna i aromatyczna i naprawdę warto ją przygotować… Zapraszam, oto kurczak w piwie :)!Kurczak w piwieSkładniki:1 kg podudzi z kurczaka1 łyżka papryki1 ł... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...