Jajeczny sos do makaronu ze szparagami inspirowany włoską carbonarą smakuje nieprawdopodobnie! Przepis na szparagową carbonarę Składniki: 5-6 zielonych szparagów, ząbek czosnku, 2 małe jajka, 100 ml śmietanki kremówki*, garść startego parmezanu, sól, pieprz, oliwa, ugotowany makaron. Składniki na dwie porcje sosu. Zrób tak: na głębokiej patelni krótko przesmaż na oliwie posiekany czosnek, dodaj szparagi pokrojone w duże kawałki i odrobinę wody (około ćwierć szklanki). Duś wszystko przez 5 min. Jajka (najlep... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...