Mus czekoladowy

Mus czekoladowy

Mus czekoladowy

Przepis na : deser

Opis: Smakosze czekolady zgodnie twierdzą, że mus czekoladowy to najlepszy deser na świecie. Jest puszysty i delikatny w smaku, ale też prosty do przygotowania. Składniki: 220 g gorzkiej czekolady (najlepiej 70%) 125 ml śmietany kremówki 36% 3 jajka 50 g cukru lub cukru pudru 30 g masła 3 łyżki brandy 4 łyżki wody Sposób przygotowania: W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z dodatkiem alkoholu oraz wody. Mieszamy całość, aż masa będzie gładka. Po rozpuszczeniu mieszankę czekolady miksujemy z masłem. Białka ubij... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu CookMag

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.