Piersi z kurczaka wysuszone na wiór? Sprawdź, jak uzyskać soczyste mięso!
Piersi z kurczaka wysuszone na wiór? Sprawdź, jak uzyskać soczyste mięso!
Mięso drobiowe, a w szczególności mięso z kurczaka, jest niezwykle popularne w Polsce. Ze względu na swój delikatny smak doskonale nadaje się jako baza do bardzo wielu potraw. Można je gotować, dusić, piec, smażyć i grillować. Świetnie komponuje się z niemal wszystkimi przyprawami – filety z kurczaka można więc przyrządzić na ostro lub łagodnie, a także w słodkiej wersji (rewelacyjnie komponuje się z wieloma owocami, np. śliwkami lub ananasem). Dodatkową zaletą piersi z kurczaka jest ich naprawdę szybkie p... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu CookMag
Autor
Anna Jankowska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, kurczak, piersi, pierś, sosy, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, filet z kurczaka, marynaty, sos do kurczaka, mięso duszone, curry, ananas, śliwka, bułki, soczysta pierś z kurczaka, mięsa pieczone, potrawy z kurczaka, kurczak z ananasem, dania z kurczakiem, kurczak pieczony, kurczak grillowany, dania z piersi kurczaka, pierś w marynacie, kurczak z papryką , kurczak z czosnkiem, kurczak curry, drugie danie, kurczak słodko kwaśny
Inne przepisy z CookMag
Dodaj komentarz