Jagodzianki z bitą śmietaną i mascarpone

Jagodzianki z bitą śmietaną i mascarpone

Jagodzianki z bitą śmietaną i mascarpone

Składniki : 3 szkl. mąki 1 opakowanie suszonych drożdży (7g) 3/4 szkl. mleka (lekko podgrzanego ja zagrzałam w mikrofali) 1 jajko 30g roztopionego masła (też rozpuściłam w mikrofali) 3 łyżki cukru 1 łyżka cukru wanilinowego szczypta soli jajko z odrobiną mleka do posmarowania drożdżówek Masa: 300g mrożonych jagód, lub borówek amerykańskich (są świeże do kupienia w Lidlu), obtoczonych w mące ziemniaczanej 350 ml śmietanki kremówki 250 mascarpone 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lili w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.