Rolada bezowa z kremówką, mascarpone, nutellą i wiśniami z amaretto

Rolada bezowa z kremówką, mascarpone, nutellą i wiśniami z amaretto

Rolada bezowa z kremówką, mascarpone, nutellą i wiśniami z amaretto

Mama robiła ostatnio faworki i zostało jej 15 białek. Szkoda je było wyrzucić (a mama nie lubi mrożonych białek) więc postanowiła z części zrobić roladę bezową. Tak więc u nas w Tłusty Czwartek pojawiła się przepyszna rolada bezowa. :) Składniki : 5  białek 275 g drobnego cukru 70 g płatków migdałowych Masa: 250 ml śmietany 36 % 500 g mascarpone 5 łyżek nutelli słoiczek wiśni w amaretto Przygotowanie: Białka ubijamy z cukrem, na początku na średnich obrotach, stopniowo zwiększając obroty. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lili w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.