Wegańskie ciastka z masłem orzechowym

Wegańskie ciastka z masłem orzechowym

Wegańskie ciastka z masłem orzechowym

Składniki: 250 g margaryny Kasi 2 szklanki mąki pszennej  6 łyżek masła orzechowego  5 łyżeczek cukru  1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka proszku po pieczenia 0.5 łyżeczki sody oczyszczonej Przygotowanie: Zaczynamy od zmiksowania wszystkich składników na jednolitą i gładką masę. W między czasie rozgrzewamy  piekarnik na 175 C. Następnie formujemy ciastka  na kulki i spłaszcz je. Odkładamy  je na blaszkę i pieczemy przez około 15 min. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lili w kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.