Pudding ryżowy z migdałami i sosem wiśniowym

Pudding ryżowy z migdałami i sosem wiśniowym

Pudding ryżowy z migdałami i sosem wiśniowym

Przepis na : deser

Ris Á L’amande. Risalamande. Ugotuj sobie szczęście. Ris Á L’amande to tradycyjny wigilijny deser w Danii. Podaje się go na zimno z wanilią, migdałami, bitą śmietaną i gorącym sosem wiśniowym. Przepis pochodzi z książki Caroline Fleming “Ugotuj sobie szczęście. Jak Duńczycy.” Deser jest przepyszny, ale wprowadziłam pewne zmiany. Nie są to zmiany w składnikach, czy w wykonaniu, a w proporcjach.  Uwielbiam sos wiśniowy, zrobiłam go więcej i w składzie podaję swoją wersję. Ryżowy pud... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.