Żurawiny, jabłka i gruszki pod kruszonką

Żurawiny, jabłka i gruszki pod kruszonką

Żurawiny, jabłka i gruszki pod kruszonką

W czeluściach zamrażarki odkryłam torebkę mrożonych żurawin. Dzień był piękny i chęci do dużego przerabiania nie miałam. Owoce pod kruszonką wydały mi się idealne.  Dzięki dodaniu żurawiny, deser nie jest mdły, jest lekko kwaskowaty, co bardzo mi się podoba. Najsmaczniejsze są  owoce  parę minut po upieczeniu, jeszcze lekko ciepłe. Ale i drugiego dnia są pyszne. Można je podać z bitą śmietaną, można z kulką lodów, lub po prostu posypać cukrem pudrem lub ksylitolem. Można zamiast gruszek dodać wię... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.