Serce na talerzu... czyli orzechowe pęczotto z grzybami

Serce na talerzu... czyli orzechowe pęczotto z grzybami

Serce na talerzu... czyli orzechowe pęczotto z grzybami

Oj pyszne, słodkie o pięknej barwie piwo Książęce. Burgundowe. Trzy słody....w mojej potrawie....Potrawa ta została specjalnie skomponowana pod nowe piwo Książęce. Oby więcej takich inspiracji w mojej kuchni.składniki:400 kaszy pęczak250-300 ml bulionu warzywnegook. 10 suszonych grzybów leśnych (np. podgrzybki)2 szalotki100 ml śmietanki kremówki100 ml wody z gotowania grzybów150 ml piwa (Książęce Burgubdowe Trzy słody z dziką różą)3 łyżki tartego parmezanu30 dag serc króliczych (opcjonalnie drobiowych)1/3 szklanki tart... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.