Biszkopt orzechowy z tartym jabłkiem

Biszkopt orzechowy z tartym jabłkiem

Biszkopt orzechowy z tartym jabłkiem

Przepis dziwny i budzący wątpliowości. Proszę o kredyt zaufania. Pachnące orzechami, jabłkami i czekoladą ciasto. Puszyste jak chmurka, jednocześnie wilgotne dzięki jabłkom. Biszkopt bez tłuszczu, ucierany dwuetapowo, bardzo orzechowy. Zdobył uznanie wszystkich, którym dane było uszczknąć kawałek. Przepis kserowany na prośby wielokrotne,  w końcu i w Kronice swe miejsce znajduje. Składniki: na formę o rozmiarach około 20 cm /22 cm lub keksówkę 13 cm /40 cm 5 jajek, oddzielnie żółtka i białka 2 pełne łyżki kak... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kronika Piekarnika

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.