Przepis na : obiad
Od dawna już miałam ochotę ta takie leniwe dyniowo-szpinakowe połączenie! Nie wiem tylko czy nazwać je pierogami czy kluskami? U mnie w domu mówiło się leniwe pierogi ale nazywane są również kluskami leniwymi. W sumie zwał jak zwał, aby tylko smakowały ;)! Ja oczywiście odbiegłam trochę od podstawowego przepisu i musiałam jeszcze dodać puree dyniowe. Na szczęście do dyni mam dostęp cały rok, a że ją uwielbiam to chętnie to wykorzystuję :)! Leniwe pierogi dyniowe postanowiłam połączyć z sosem szpinakowym z serem pleś... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...