Zupa chrzanowa

Zupa chrzanowa

Zupa chrzanowa

Zupa chrzanowa – pyszna zupa, którą kojarzy mi się głównie z Wielkanocą. Wedle uznania można podać ją z białą kiełbasą, boczkiem i ziemniakami lub dać też ugotowane na twardo jajka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zupa chrzanowa – Składniki: Składniki na zupę chrzanową: 1 litr bulionu warzywnego lub mięsnego (np. przecedzonego rosołu) 2 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe 2 ziarna czarnego pieprzu 1 średni korzeń pietruszki – ok. 130 g 1 mały korzeń selera R... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Przeboje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.