Ryżowy kaprys z truskawkami i karmelizowanym rabarbarem

Ryżowy kaprys z truskawkami i karmelizowanym rabarbarem

Ryżowy kaprys z truskawkami i karmelizowanym rabarbarem

Przepis na : deser

Bardzo wiosenny deser z kwaskowatym rabarbarem i cudownie pachnącymi truskawkami. Lekki i delikatny, pięknie się prezentuje z kawałkami owoców, cukrowanymi kwiatami... lub bitą śmietaną jeśli nie przeszkadza Wam kilka dodatkowych kalorii ;) W późniejszym okresie truskawki i rabarbar możecie zastąpić innymi owocami np. brzoskwiniami, śliwkami, karmelizowanymi jabłkami. Składniki: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 250 g dojrzałych truskawek 200 g rabarbaru 120 g brązowego cukru lub ksylitolu 100 g ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.