Ciasto z truskawkową pianką

Ciasto z truskawkową pianką

Ciasto z truskawkową pianką

Ciasto z truskawkową pianką biszkopt Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C. Oddzielić żółtka od białek. Białka lekko ubić, następnie nie przerywając ubijania wsypywać powoli cukier i ubić na sztywną pianę. Ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku i jeszcze chwilę ubijać. Obie mąki wymieszać ze sobą, przesiać, a następnie w 2-3 porcjach dodać do ubitych jajek i delikatnie wymieszać szpatułką lub łyżką. Ciasto wylać do prostokątnej formy z dnem wyłożonym papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika. Piec 3... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ememe kitchen

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.