Tagliatelle z pieczarkami
Tagliatelle z pieczarkami
2 piersi kurczaka,
400 g pieczarek,
400 g makaronu tasiemka Czaniecki,
3 łyżeczki przyprawy do drobiu,
1 łyżeczka ziół prowansalskich,
1 ząbek czosnku,
2 łyżki oleju rzepakowego,
1 łyżeczka tymianku,
200 ml kremówki,
sól,
pieprz biały.
Przygotowanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Po ugotowaniu odcedzamy i hartujemy zimną wodą. Kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do drobiu oraz kryminałkiem i smażymy na oleju rzepakowym. Dodajemy wyciśnięty ząbek ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni
Autor
Aga w kuchni
robię to co lubię, czyli gotuję i piekę :)
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pieczarki, tagliatelle, makaron, makarony, kurczak, ciastka kremówki, pierś kurczaka, piersi, pierś, sosy, ciasta z kremami, pierś z kurczaka, duszone, kurczak z pieczarkami, sos do makaronu, makaron z pieczarkami, czosnek w ziołach, kurczak z makaronem, kurczak makaron, kurczak z czosnkiem, gotowany kurczak, makaron tagliatelle, makaron smażony, pieczarki w sosie, sos do kurczaka
Inne przepisy z Aga w kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję