Tagliatelle z pieczarkami

Tagliatelle z pieczarkami

Tagliatelle z pieczarkami

2 piersi kurczaka, 400 g pieczarek, 400 g makaronu tasiemka Czaniecki, 3 łyżeczki przyprawy do drobiu, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki oleju rzepakowego, 1 łyżeczka tymianku, 200 ml kremówki, sól, pieprz biały. Przygotowanie:     Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Po ugotowaniu odcedzamy i hartujemy zimną wodą. Kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do drobiu oraz kryminałkiem i smażymy na oleju rzepakowym. Dodajemy wyciśnięty ząbek ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Autor

Aga w kuchniAga w kuchni

robię to co lubię, czyli gotuję i piekę :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczarki, tagliatelle, makaron, makarony, kurczak, ciastka kremówki, pierś kurczaka, piersi, pierś, sosy, ciasta z kremami, pierś z kurczaka, duszone, kurczak z pieczarkami, sos do makaronu, makaron z pieczarkami, czosnek w ziołach, kurczak z makaronem, kurczak makaron, kurczak z czosnkiem, gotowany kurczak, makaron tagliatelle, makaron smażony, pieczarki w sosie, sos do kurczaka

Inne przepisy z Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.