Puree ziemniaczane w pieczonym pomidorze

Puree ziemniaczane w pieczonym pomidorze

Puree ziemniaczane w pieczonym pomidorze

Aromatyczne ziemniaczane puree z wyraźnym musztardowym akcentem podane w pieczonym pomidorze to świetna propozycja podania popularnych w naszych domach ziemniaków w nowatorskiej odsłonie, którą warto wypróbować. Składniki: 750g ziemniaków 1 łyżka masła 2 łyżki śmietany kremówki 1 szczypta gałki muszkatołowej 4 łyżeczki musztardy sarepskiej 4-5 pomidorów sól pieprz olej Wykonanie: 1.  Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, następnie odcedzić, dodać masło, śmietanę, gałkę muszkatołową, musztardę ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniaki, puree ziemniaczane, ciastka kremówki, pieczone ziemniaki

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.