Tort orzechowo-migdałowy

Tort orzechowo-migdałowy

Tort orzechowo-migdałowy

Tortów nie robie zbyt często, gdyż wychodzę z założenia, że są na specjalne okazje, ale taka właśnie się przytrafiła więc wyjścia nie było :) Powstało naprawdę coś pysznego, co z czystym sumieniem mogę polecić. Orzechy, masło orzechowe, jednym słowem przysmak dla wiewiórek :) Składniki na ciasto : 5 jaj ⅔ szklanki mąki pszennej ⅓ szklanki mąki ziemniaczanej ⅔ szklanki cukru  100 g zmielonych orzechów włoskich 50 g zmielonych migdałów 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Składniki na masę: 200 g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

orzechy, tort, torty, masło orzechowe, kakao, ciasto, orzechy włoskie, jajko, biszkopt, sok, krem, ciastka kremówki, ciasta z kremami, ciasto z orzechami, jak zrobić wodę z cytryna, pyszne ciasto, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z białek , tort orzechowy, biszkopt idealny, ciasto z kremem, ciasto z kawą

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.