Orzechowa strucla z rumem

Orzechowa strucla z rumem

Orzechowa strucla z rumem

Kiedy ją piekłam, w domu unosił się oszałamiający zapach cynamonu i rumu… Puszysta, wilgotna za sprawą nadzienia, aromatyczna dzięki wielu dodatkom do wypieków. Spróbujcie upiec taką struclę, a przekonacie się, że na jednej sztuce się nie skończy! Składniki: ciasto 3 szklanki mąki pszennej 12 g suchych drożdży 4 żółtka  1  jajko 3/4 szklanki mleka 90 g masła 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka esencji waniliowej szczypta soli 1  jajko roztrzepane nadzienie   150 g orzechów włoskich 150... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, orzechy, ciastka kremówki, ciasto z orzechami, masło orzechowe

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.