Młoda kapusta z kalarepką – lekka zupa na podsmażonych skrzydełkach

Młoda kapusta z kalarepką  – lekka zupa na podsmażonych skrzydełkach

Młoda kapusta z kalarepką – lekka zupa na podsmażonych skrzydełkach

Przepis na : obiad

Młoda kapusta z kalarepką – lekka zupa na podsmażonych skrzydełkach Zupy , uwielbiam prawie wszystkie , a szczególnie te z nowalijek . Kalarepka do tego typu dań pasuje znakomicie , a już szczególnie udany jest jej romans z młodą kapustą . W końcu oba warzywa są ze sobą spokrewnione , więc nic dziwnego że się doskonale dogadują Podsmażane na maśle skrzydełka ,wzbogacają aromat , smak i nadają treściwości daniu . Smaczna , lekka zupa , pyszna i bardzo prosta . Genialna na gorące dni Spróbujcie tego połąc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ogrodnik w podróży

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.