Tårta Mandel - szwedzki torcik migdałowy
Tårta Mandel - szwedzki torcik migdałowy
Szwedzki torcik migdałowy to niewysokie, puszyste, migdałowe ciasto przełożone śmietankowym kremem, z wierzchu posypane chrupiącymi, podprażonymi migdałami. Torcik jest w 100 % bezglutenowy. Doskonały do czarnej kawy. To jedno z dwóch ulubionych, szwedzkich ciast mojego męża... :-) Ciasto: 350 g mielonych migdałów (ze skórką) 200 g cukru 6 białek Dna dwóch tortownic o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Boków foremek nie smarować. Piekarnik rozgrzać do 175 ° C z termoobiegiem. Normal 0 21 false false f... czytaj dalej...
Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu maniapieczenia
Autor
maniapieczenia
Przepyszne domowe ciasta, ciasteczka oraz desery. Tradycyjne polskie przepisy a także słodkości z różnych stron świata. Zdrowsze wersje popularnych deserów. Słodkości bezglutenowe. Autorskie przepisy ze zdjęciami.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, ciasto, krem, bezglutenowe, ciastka kremówki, dekoracje, puszyste ciasto, ciasto z kremem, ciasta z kremami, torty, ciasteczka, tort, ciasto z kawą, ciasto z bezami, ciasto z białek , ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, ciasteczka waniliowe, tort śmietanowy
Inne przepisy z maniapieczenia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję