Panna cotta z mango (Panna cotta al mango)

Panna cotta z mango (Panna cotta al mango)

Panna cotta z mango (Panna cotta al mango)

Przepis na : deser

Zapraszam Was na typowo włoski deser, panna cotta, który ciut zmodyfikowałam poprzez dodanie puree z mango.  Otrzymujemy złocisty deser w kolorze słońca,  kremowy, delikatny i niesamowicie smaczny. W sam raz na letni podwieczorek ;) smacznego :) SKŁADNIKI (4 porcje) Panna cotta 500 ml śmietany kremówki 30%  250 g miąższu z mango 80 g cukru trzcinowego 10 g żelatyny w listkach Dekoracja 3 łyżki miodu 1 łyżka soku z cytryny kawałki mango listki mięty **** INGREDIENTI  (4 porzioni) Panna c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

deser, desery, syrop, ciastka kremówki, ciasta z kremami, ciasto, ciasta z masa

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.