Dokładnie jak w opisie – ciasto kawowo-orzechowe. Oba smaki świetnie ze sobą współgrają i mam wrażenie, że żaden nie dominuje nad drugim – oba są tak samo mocno wyczuwalne. Biszkopt orzechowy jest pyszny i wilgotny. Ku mojej radości po upieczeniu wyszedł równy jak stół. Masa kawowa jest przyjemnie słodka, zaś kawowa galaretka stanowi dla niej jednocześnie kontrę jak i uzupełnienie. Bardzo udany wypiek. Biszkopt orzechowy: 8 jajek 8 łyżek cukru 200 g mielonych orzechów włoskich 2 łyżki mąki pszennej 1... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...