Tort hawajski z czekoladową bitą śmietaną,dżemem wiśniowym i wiórkami kokosowymi

Tort hawajski z czekoladową bitą śmietaną,dżemem wiśniowym i wiórkami kokosowymi

Tort hawajski z czekoladową bitą śmietaną,dżemem wiśniowym i wiórkami kokosowymi

Przepyszny tort z lekką masą z bitej śmietanki i czekolady,przełożony dżemem wiśniowym  z dodatkiem wiórek kokosowych. Idealne połączenie ! Przepis nawet dla tych początkujących cukierników:-) Składniki: 3 blaty biszkoptowe o średnicy 26-28cm 20 dag czekolady mlecznej 10 dag czekolady gorzkiej 0,5 l śmietanki kremówki 36% 8 łyżek dżemu wiśniowego 0,5 szklanki wiórek kokosowych 0,5 szklanki przegotowanej wody z cytryną-można dodać kilka łyżek likieru kokosowego Przygotowanie: Czekoladę kruszymy,wrzucam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy mojej mamy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.