Przysmak Calypso na lodzie.
Przysmak Calypso na lodzie.
Przepis na : deser
Orange dessert on ice.
Składniki.
1 pomarańcza
100ml śmietany kremówki
2 żółtka
2 łyżki cukru pudru
2 łyżeczki żelatyny
1 łyżeczka soku z cytryny
listki mięty
skórka pomarańczowa
Wykonanie.
Pomarańczę przekroić na połówki. Wykroić miąższ i przetrzeć przez sitko, aby otrzymać sok.
Wydrążone połówki wstawić do zamrażarki.
Listki mięty umyć, posiekać.
Żelatynę rozpuścić w soku pomarańczy.
Żółtka utrzeć z cukrem w kąpieli wodnej. Zdjąć i ubijać w misce z lodowata wodą ,aż do oziębienia.
Doda... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera
Autor
Christopher
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pomarańcze, sok, desery, deser, krem, ciastka kremówki, sok cytrynowy, ciasta z kremami, cytryna, jak zrobić wodę z cytryna
Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję