Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
Przepis na : deser
Filo (lub fyllo, z gr. φύλλο „liść”) – rodzaj bardzo cienkiego, niedrożdżowego ciasta warstwowego wykorzystywanego w kuchni Europy Środkowo-Wschodniej i bałkańskiej. Choć kojarzone głównie z kuchnią grecką, w rzeczywistości wywodzi się z kuchni Turków osmańskich. Stanowi podstawę wielu potraw takich jak bakława i burek (börek). Można mu nadawać różnorodne formy, piec, smażyć, podawać na ciepło lub na zimno. Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami. Składniki na 14 szt. : - 1 opakowanie cias... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko
Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...
Pomysłowe przepisy na walentynki i nie tylko
Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.
Czytaj dalej...Autor
mojewypiekiinietylko
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, krem, walentynki, mascarpone, ciasto z kremem, ciasta z kremami, francuskie, ciastka kremówki, deser, desery, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto francuskie, ciasto francuskie, szybki deser, kiwi, warstwowa, drożdżowe, muffiny, szybkie ciasto, ciasteczka, ciasto na zimno, łatwe ciasto, krem mascarpone, ciasto cytrynowe, proste i szybkie ciasto, proste ciasto, deser z mascarpone
Inne przepisy z mojewypiekiinietylko
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję