Rogaliki bananowo-orzechowe

Rogaliki bananowo-orzechowe

Mini rogaliki na jeden kęs wykonane z ciasta półkruchego z dodatkiem mielonych orzechów włoskich oraz puree bananowego, oblane polewą z gorzkiej czekolady. Bez nadzienia. Mają bananowy smak z wyczuwalną orzechową nutą. Słodkie banany świetnie się komponuje z goryczką orzechów włoskich. Jest to też znakomity pomysł na wykorzystanie zleżałych, czerniejących bananów. Pyszne, chrupiące rogaliki których jedzenie mega wciąga! Idealne do codziennej kawy lub herbaty... Składniki: 2 szklanki mąki pszennej ...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Dieta bananowa

Masz lekką nadwagę, 3-7kg? A do tego kilka wolnych dni? Dieta bananowa to dieta dla Ciebie.

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, śniadania, tarta, ciasteczka, ciastka , banan, obiad, zupa, kolacja, bananowe, bez pieczenia, tort, torty, deser, mielone, desery, rogale, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciastka kremówki, ciasto bananowe, ciasto z bananami, ciasteczka z czekolada, tort orzechowy

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.