Mini rogaliki na jeden kęs wykonane z ciasta półkruchego z dodatkiem mielonych orzechów włoskich oraz puree bananowego, oblane polewą z gorzkiej czekolady. Bez nadzienia. Mają bananowy smak z wyczuwalną orzechową nutą. Słodkie banany świetnie się komponuje z goryczką orzechów włoskich. Jest to też znakomity pomysł na wykorzystanie zleżałych, czerniejących bananów. Pyszne, chrupiące rogaliki których jedzenie mega wciąga! Idealne do codziennej kawy lub herbaty... Składniki: 2 szklanki mąki pszennej ...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Masz lekką nadwagę, 3-7kg? A do tego kilka wolnych dni? Dieta bananowa to dieta dla Ciebie.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.