Serniki mają to do siebie, że łatwo jest się nimi zapchać, są bardzo syte, ten zdaje się pod tym względem być nieco "lżejszy", jest bardziej puszysty i wilgotny niż tradycyjny sernik maślany . Jednak dla mnie numerem jeden pozostaje tradycyjny serniczek maślany z rodzynkami, który co prawda jest zbity i ciężki ale właśnie takie serniki lubię. Spód 30 dag mąki 20 dag margaryny 10 dag cukru 2 żółtka 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa 5 kostek sera (1kg) 1,5 szklanki cukru 10 jaj 2 budynie śm... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...