Wilgotna babka czekoladowa Szybkie i proste w wykonaniu ciasto czekoladowe. Idealnie wilgotne, puszyste i przepyszne. Smakuje każdemu, więc polecam! Składniki: 150g mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki kakao 50g gorzkiej czekolady 50g mlecznej czekolady 100g masła pół szklanki mleka 2 jajka pół szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego (16g) Polewa czekoladowa: 50ml śmietanki kremówki 50g gorzkiej czekolady 50g mlecznej czekolady opcjonalni... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...