Tort Urodzinowy Mój :)

Tort Urodzinowy Mój :)

Tort Urodzinowy Mój :)

Kiedyś może doczekam się, że na swoje urodziny ktoś mi upiecze tort :) Tym czasem postanowiłam zrobić sama, jak co roku. Marzył mi się taki z truskawkami, lekką masą z bitej śmietany z nutą waniliową. Wyszedł pyszny! To słowa mojego syna i wszystkich, którzy mieli możliwość posmakowania tego tortu. Składniki: 3 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 50 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Dno tortown... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blondynka Gotuje

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Autor

BlondynkaGotujeBlondynkaGotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, polewa, tort, torty, czekolada, mąka, krem, polewa czekoladowa, cukier puder, mascarpone, czekoladowa, cukier, truskawki, truskawka, ciasto, ciastka kremówki, pasty, bita śmietana, lekka, mielone, pasta, dekoracje, jajko, kakao, ciasto biszkoptowe, ciasta biszkoptowe , biszkopt, siekane, kremowa, krem czekoladowy

Inne przepisy z Blondynka Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Marta U, 3 maja 2014 13:18:26

piękny torcik ! :) Wszystkiego Najlepszego raz jeszcze ;)

Justyna Żak, 3 maja 2014 13:19:49

wygląda rewelacyjnie:)

Magdalena Kochańczyk, 3 maja 2014 13:21:45

Dziękuję bardzo :) Nie wiem dlaczego, ale jak wrzucam zdjęcia na blog to jakość koloru brązowego ulega pogorszeniu :( Można porównać ze zdjęciami w albumie na fanpage`u na FB.

Donia, 29 maja 2014 14:00:06

Czy bez nasączenia w wiśniówce też będzie dobry? Albo czym to zastąpić :)

Magdalena Kochańczyk, 29 maja 2014 14:08:21

Oczywiście, że tak! Ostatnio robiłam podobny i zamiast nasączenia posmarowałam blaty cienką warstwą dżemu truskawkowego, czasami nasączam herbatą z cytryną, czasami musem truskawkowym, czasami sokiem ze świeżo wyciśniętej pomarańczy,wszystko zależy od tego dla kogo robię tort i co aktualnie mam pod ręką :). Nasącz tym co lubisz Doniu :)