To wspomnienie z ubiegłego weekendu. Recyklingowo potraktowałam sczerniałe banany i wg przepisu z książki Donny Hay (odrobinkę zmodyfikowany) powstał ten placek. Bardzo wilgotny i bananowy w smaku co niestety przeszkadzało Córci. Mi smakował bardzo więc polecam! Proste ciasto bananowo-karmelowe ciasto: 175 g masła, miękkiego 150 g cukru trzcinowego lub brązowego 100 g zwykłego cukru 1 łyżeczka cynamonu 3 rozgniecione banany 3 jajka 300 g mąki 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia polewa: 185 ml śmietany kremówk... czytaj dalej...
Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)