PIEROGI Z DYNIĄ, BOROWIKAMI I SOSEM Z KURKUMĄ I CURRY
PIEROGI Z DYNIĄ, BOROWIKAMI I SOSEM Z KURKUMĄ I CURRY
Tym razem chciałabym podzielić się z Wami przepisem zainspirowanym daniem szefa kuchni Rafała Targosza, pierogi w takim wydaniu, podane z borowikami w kremowym sosie z dodatkiem kurkumy i curry są moim zdaniem naprawdę rewelacyjne w smaku. Jest to niezwykle delikatne i wyszukane połączenie smakowe. Przygotowałam ten przepis wiosną dla magazynu kulinarnego Owernii Le Petit Gourmet (artykuł poświęcony kuchni polskiej), nie był to sezon grzybowy, więc użyłam do niego suszonych borowików (jak widać na załączon... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Autor
Angie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierogi przepis, pierogi, ciasto, francuskie, dynia, sosy, grzyby, drobiowe, curry, cytryna, sok, szybki ciasto, szybkie ciasto, ser, por , ciastka kremówki, ciasta z kremami, przystawki, deser, desery, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, ciasto z masa, ciasta z masa, sos z grzybów , dania na gorąco, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, szybka kremówka
Inne przepisy z Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Dodaj komentarz