Bożonarodzeniowy Tort Korzenny

Bożonarodzeniowy Tort Korzenny

Bożonarodzeniowy Tort Korzenny

Źródło: Kwestia Smaku. Biszkopt: 6 jajek 1 i 1/2 szklanki  cukru pudru 2/3 szklanki (100g) mąki pszennej 2/3 szklanki (100g) maki ziemniaczanej 2 łyżki przyprawy piernikowej lub korzennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka płaska proszku do pieczenia Nasączenie: sok wyciśnięty z 2 świeżych pomarańczy (około pół szklanki) Przełożenie: średni słoiczek konfitury wiśniowej (użyłam z własnej spiżarni z dużą ilością owoców) Masa: 500 ml śmietany kremowej 36% (Łaciata) - bardzo dobrze schłodzo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blondynka Gotuje

Autor

BlondynkaGotujeBlondynkaGotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bożonarodzeniowe, cynamon, pieczenie, konfitura, pomarańcze, mascarpone, mąka, tarta, cukier puder, czekolada, tort, torty, cukier, tarta z czekoladą, biszkopt, ciastka kremówki, ciasta z kremami, mak, dekoracje, jajko, wiśnia, piernikowa, kakao, kremowa, owoce w czekoladzie

Inne przepisy z Blondynka Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.