Krakersiak z masą kajmakowo-orzechową bez pieczenia

Krakersiak z masą kajmakowo-orzechową bez pieczenia

Krakersiak z masą kajmakowo-orzechową bez pieczenia

Ciasto ma bardzo ciekawy słodko-słony smak. Słodycz kremu przełamana jest tu słonymi krakersami. Delikatna, kremowa konsystencja i ten zaskakujący smak sprawia, że chcemy sięgnąć po więcej. Ciasto przygotujecie zaledwie w kilka chwil. Jedynie trzeba poczekać aż stężeje a krakersy nawilgną od masy. Nam bardzo smakowało. Inspiracja: blog e-przepisykulinarne.pl     puszka masy kajmakowej 500g mascarpone  330 ml śmietanki 30% 200 g orzechów pekan + kilka do dekoracji ok 300 g krakersów Orzechy uprażyć na ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakołyki Asi

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.