Czekoladowa bita śmietana (krem paryski)

Czekoladowa bita śmietana (krem paryski)

Czekoladowa bita śmietana (krem paryski)

Bita śmietana to trochę zapomniany i niedoceniany deser. Sądzę, że winna temu jest po części tak zwana "Śnieżka" czyli chemiczny dodatek który w połączeniu z mlekiem miał dawać nam bitą śmietanę. Ten sztuczny twór za nic nie dorównywał prawdziwej śmietance kremówce. Nie dawał tej kremowej rozkoszy na podniebienie. A przecież ubicie prawdziwej śmietanki 30% lub 36% z dodatkiem cukru pudru to nic trudnego. Zachęcam do przygotowywania własnej bitej śmietany. W poniższym przepisie idziemy o krok dalej. Pokaże Wam jak... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pyza i Surówka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.