Kostka alpejska

Kostka alpejska

Kostka alpejska

Kostka alpejska Czekoladowe ciasto przełożone pyszną i słodką masą kajmakową z chrupiącymi bezikami oraz delikatną śmietanką i lekko kwaskowym dżemem. Całość zwieńczona jest tartą gorzką czekoladą. Pyszne, efektowne i nietuzinkowe połączenie smakowe, które zasmakuje wszystkim łakomczuszkom. Polecam!     Składniki: Biszkopt kakaowy: 3 jajka pół szklanki cukru pół szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem kajmakowy: 400g kajmaku 200g miękk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, biszkopt, tarta, ciasto czekoladowe, kajmak, bez pieczenia, ciastka kremówki, przekąski, przystawki, danie jednogarnkowe, przekąska, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasteczka, czekoladowe ciasteczka , ciasto kakaowe, ciasto z kremem, ciasteczka z czekolada, krem czekoladowy

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.