Galaretka kawowa z czekoladą

Galaretka kawowa z czekoladą

Galaretka kawowa z czekoladą

Przepis na : deser

Nie jest w prawdzie tak dobra jak Panna cotta , ponieważ jest "odchudzona" ze śmietanki kremówki, ale domownikom odpowiadała. Wyśmienicie smakuje z rodzynkami uprzednio namoczonymi w rumie i podanymi na górze galaretki.  Przepis w całości pochodzi z książki "Kuchnia polska" Ewy Aszkiewicz, z poniższych składników wychodzą 4 porcje galaretki. Składniki 2 szklanki pełnego mleka  2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki cukru 3 czubate łyżeczki mielonej żelatyny 3 łyżki zimnego mleka 8 kostek twardej, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenne aromaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.