Pawlova z kremem patisier

Pawlova z kremem patisier

Pawlova z kremem patisier

Pavlova która szybko znika. Jest to idealny pomysł na wykorzystanie białek. Często dużo mi ich zostaje, mrożę je i potem są jak znalazł. W sezonie truskawek polecam. beza : 1/2 szklanki białek 180 g cukier drobny 1 łyżka octu winnego szczypta soli 1 łyżka płaska mąki ziemniaczanej krem: 300 ml mleka 3 żółtka 30 g cukru 1 laska wanilii 1 łyżka mąki pszennej płaska 1 łyżka mąki ziemniaczanej płaska 20 g masła 1/3 szklanki śmietany 30 % ubitej truskawki do dekoracji mięta Białka dobrze jak mają temperaturę po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wesoła kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.