Pieczeń z dzika

Pieczeń z dzika

Pieczeń z dzika

1 kg karczku z dzika 5-6 ziaren jałowca 5-6 ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 3 ząbki czosnku kilka świeżych leśnych grzybów (mogą być też suszone lub mrożone) 2 średnie cebule kilka łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka smalcu 0,5 szklanki czerwonego wytrawnego wina sól i pieprz do smaku Marynata: 0,25 litra czerwonego wytrawnego wina  0,10 litra octu winnego  3 ząbki czosnku (utarty z solą) lub 1 łyżeczka czosnku granulowanego  1 łyżeczka cukru  1 szt. ziarna goździka&nb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Domowej Kuchni

Autor

mapik27mapik27

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, cebula, grzyby, marynaty, sosy, mielone, pasty, pasta, bez pieczenia, ciasta z kremami, ciastka kremówki, imbir, karczek, sok, mięsa pieczone, dodatki do mięs, sos do mielonego , sos z grzybów , pieczeń z mielonego, pieczeń z mięsa mielonego, karczek marynata, mięso mielone, dania bez mięsa

Inne przepisy z Świat Domowej Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.