STROGANOW

STROGANOW

STROGANOW

Boeuf Stroganow (nazwa od bœuf – z franc. "wołowina" i nazwiska rosyjskiego dyplomaty Stroganowa) – to popularne danie, w Polsce nazywane Strogonow – poniekąd błędnie z racji oryginalnego nazewnictwa. Jest to polędwica krajana w długie i wąskie paski, smażona z cebulą i pieczarkami, (według niektórych przepisów także z dodatkiem ogórków kiszonych) i duszona z przecierem pomidorowym.(cyt.wikipedia) - to tak dla informacji :)Dziś zat... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Autor

Walijskie PichcenieWalijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, pieczarki, zupa pomidorowa, duszone, wołowina, cebula, francuskie, mięso, ogórki, słodkie, mięso duszone, danie jednogarnkowe, ogórek, ciasta z kremami, ciastka kremówki, ziemniak, ogórki kiszone, ziemniaki, sosy, pomidor, kasza, obiad, ryż, bagietka, polewa, obiad dla 2 osób, pieczarki do obiadu, pieczarki w sosie, sos pomidorowy, sos do ryżu

Inne przepisy z Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.