Tradycyjne poznańskie ciasto dostępne chyba w każdej cukierni w stolicy Wielkopolski. Oryginalnie ciasto nie jest nasączanie ponczem, nie jest dekorowane posypkami czy orzechami a także nie ma dodatków w postaci innych warstw, owoców czy polew. Mimo to jest absolutnie przepyszne. Brzdąc poznański Składniki: Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 110g mąki ziemniaczanej 60g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki octu Masa: 1 litr słodkiej śmietanki 30% 1 szklanka cukru 4 łyżeczki kakao ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...