Domowa Pavlova, czyli jak wykorzystać syfon do bitej śmietany

Domowa Pavlova, czyli jak wykorzystać syfon do bitej śmietany

Domowa Pavlova, czyli jak wykorzystać syfon do bitej śmietany

Przepis na : deser

Beza z bitą śmietaną, czyli klasyczna Pavlova   Pavlova to klasyczny deser, który swoją nazwę zawdzięcza nazwisku słynnej rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej. Jednak wbrew pozorom ten pyszny torcik nie pochodzi z Rosji ale z dalekiej Australii, gdzie ponoć został po raz pierwszy przygotowany w roku 1926. Żeby wszystko było jasne, Pavlova to delikatna beza z bitą śmietaną i świeżymi owocami. Wersji tego przepisu jest tyle ilu jest kucharzy, ale warto zacząć od podstaw! Składniki na bezę wg Billa Gra... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotujemy i jemy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.