Ciasto śmietanowo-porzeczkowe z bezą

Ciasto śmietanowo-porzeczkowe z bezą

Ciasto śmietanowo-porzeczkowe z bezą

Śmietanowo-porzeczkowe ciasto z przepyszną czekoladową bezą. Polecam! Składniki: Ciasto: 3 duże jajka 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej tortowej 1/3 szklanki kakao 1 łyżka oleju Spód blaszki o wymiarach 24cmx28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem przez około 8 minut. Mąkę przesiać z kakao. Do masy jajecznej dodać łyżkę oleju oraz mąkę z kakao. Delikatnie wymieszać tylko do połączenia składników. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 25 minut (do suche... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Galeria Smaku

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Moja Galeria SmakuMoja Galeria Smaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, kakao, porzeczki, krem, mascarpone, konfitura, ciasto z bezami, ciasto z porzeczką, ciastka kremówki, sok, bez pieczenia, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, krem mascarpone, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto z białek , ciasta tortowe, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto z kremem mascarpone, krem czekoladowy

Inne przepisy z Moja Galeria Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.