Panna cotta waniliowa z sosem truskawkowym

Panna cotta waniliowa z sosem truskawkowym

Panna cotta waniliowa z sosem truskawkowym

Przepis na : deser

Panna cotta tym razem waniliowa z sosem truskawkowym. Ciemny prążek widoczny na zdjęciach na szczycie panny cotty to osiadłe cząsteczki wanilli. Składniki na 4 porcje 3 łyżeczki żelatyny w proszku 250 ml śmietanki kremówki 250 ml pełnego mleka 3,2% 80g cukru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Sposób Żelatynę wsypać do szklanki, zalać 3 łyżkami zimnej wody i odstawić do napęcznienia. Do garnka wlać mleko i śmietanę, dodać cukier i ekstrakt z wanilii. Zagotować, mieszając do momentu rozpuszczenia cukru. Garnek ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenne aromaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.