Ciasto z musem jabłkowym i bitą śmietaną

Ciasto z musem jabłkowym i bitą śmietaną

Ciasto z musem jabłkowym i bitą śmietaną

Ciasto z musem jabłkowym i bitą śmietaną – puszysty biszkopt, mus jabłkowy z kawałkami jabłek i bita śmietana posypana czekoladą – najlepsze połączenie! Pięknie prezentuje się na talerzu. Czas wykonania: 1 h 30 min Ilość porcji: 20 kawałków (forma 22 x 27 cm ) Składniki: Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki pszennej ½ szklanki oleju 4 łyżki wody 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia Mus jabłkowy: 1 kg jabłek (u mnie Ligol) 1 galaretka cytrynowa 100 g cukru (w zależności od rodzaju jabł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.