Przed świętami podziwiałam na instagramie mazurkowe dzieła sztuki i chyba pozazdrościłam zabawy, bo zdecydowałam się na upieczenie drugiego mazurka w życiu. Pierwszym był pomarańczowy mazurek z przepisu Doroty z Moich Wypieków. Szczerze mówiąc, nie pamiętam już jak smakował. W tym roku zrobiłam mazurka z żelką ajerkoniakową, również od Doroty , który na pewno zapadnie długo w mojej pamięci. Jest świetny. Jest z alkoholem ;) Szkoda tylko, że nie jest tak ładny jak moje instagramowe inspiracje. Cóż, chyba nie m... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...