Chrupiące tartaletki z cukinią baby i fasolką szparagową

Chrupiące tartaletki z cukinią baby i fasolką szparagową

Chrupiące tartaletki z cukinią baby i fasolką szparagową

Przepis na : obiad

Chrupiące tartaletki z cukinią baby (możecie zastąpić zwykłą, ale małą i wąską) i fasolką szparagową, to moja propozycja na letni lunch, obiad lub kolację. Indywidualne małe tarty będą pięknie prezentować się na talerzach. Jeśli nie macie takich foremek, możecie upiec jedną dużą tartę. Ciasto na tartę można przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce do trzech dni. Składniki ciasta kruchego: 250 g mąki pszennej 125 g zimnego masła szczypta soli 1 jajo 50 g parmezanu lub innego ostrego żółtego sera (np. c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Delicja

Warto przeczytać

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Autor

mojadelicjamojadelicja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, cukinia, ciasto, fasolka, kruche ciasta, kruche ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, mielone, fasolka szparagowa, kolacja, ciastka kremówki, ryż, obiad, fasola, ciasta z kremami, mięso, dania obiadowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, pieczeń z mięsa mielonego, mięso mielone, mięsa pieczone, bez pieczenia

Inne przepisy z Moja Delicja

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.