Panna cotta z pomarańczą i marakują

Panna cotta z pomarańczą i marakują

Panna cotta z pomarańczą i marakują

– O jakie to ładne! Co to? – zapytała moja mama, która weszła do pokoju akurat w momencie, kiedy ja kończyłam fotografowanie mojego deseru. – Deser dla Ciebie! – odpowiedziałam z uśmiechem i już biegłam do kuchni po zapasową porcję dla siebie. Przyniosłam kawę, widelczyk i przekrojoną marakuję do ozdobienia puszystego deseru. Usiadłyśmy w fotelach, moja pociecha sprawnie wgramoliła się na babcine kolana i z ciekawością patrzyła na talerzyk. Deser jest banalnie prosty w wykonaniu, de... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

deser, desery, ciastka kremówki

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.