Tiramisu "po włosku" z sambuką

Tiramisu

Tiramisu "po włosku" z sambuką

Przepis na : deser

Dla amatorów  anyżowych smaków pyszny kremowy  deser . Tradycyjna  włoska wersja , w której likier amaretto zastąpiłam sambuką. Składniki: /foremka  ok.15/30/ 500 g mascarpone 250 ml śmietany kremówki 4 żółtka 4-5 łyżek cukru ok.300 g biszkoptów podłużnych kakao ok.1 szklanka mocnej kawy 2 -3 łyżki likieru   Sambuca   Wykonanie: Żółtka z cukrem ubić / na parze/  na gładką, puszystą masę. Połączyć z serkiem mascarpone. Śmietanę   ubić na sztywno, dodać do masy i delika... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zakamarki mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.