2 jaja 50 g masła 1/2 szklanki wody 75 g mąki pszennej 1 łyżeczka cukru 1 żółtko do posmarowania eklerki 250 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 tabliczka czekolady deserowej szczypta soli Mąkę wymieszać z solą i cukrem. W garnku o grubym dnie roztopić masło z wodą. Podgrzewać do momentu aż się zagotuje. Zdjąć z ognia i dodać mąkę. Drewniana łyżką dokładnie wymieszać aż masa będzie odchodzić od łyżki. Na blachę wyłożoną natłuszczonym papierem wyciskać szprycą 7 cm eklerki. Należy pamiętać o zachowaniu... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...